Ξεκινούν οι μετατάξεις εργαζομένων από τις συγκοινωνίες

Διαδικασία – εξπρές για τις μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού από τις συγκοινωνιακές εταιρείες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών

Συνολικά εκτός των συγκοινωνιακών εταιρειών θα βρεθούν 1.567 άτομα, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων που…

σημειώνουν πως ο νόμος για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών αναφέρεται σε 1.440 εργαζόμενους που θα μεταταγούν. Ηδη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις καθώς η εγκύκλιος προβλέπει 100 μετατάξεις έναντι 60 του νόμου και αύριο θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στο κτίριο του Οργανισμού στην οδό Μετσόβου.

Ο πίνακας παρουσιάζει τις προβλέψεις του νόμου και τις αποφάσεις της εγκυκλίου

Φορέας     Η πρόβλεψη στο νόμο     Η εγκύκλιος     Διαφορά
ΕΘΕΛ            640                                         616                  -24
ΗΣΑΠ            340                                         490                  150
ΗΛΠΑΠ         190                                           99                   -91
ΑΜΕΛ              90                                           95                      5
Τραμ             120                                         167                    47
ΟΑΣΑ              60                                          100                    40
Σύνολο       1440                                        1567                  127
 
Ειδικότερα από την ΕΘΕΛ περισσότεροι από τους μισούς υπό μετάταξη εργαζόμενους είναι οδηγοί και τεχνίτες οχημάτων (συνολικά 404 άτομα).

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των οδηγών από τον ΗΛΠΑΠ, όπου σε καθεστώς μετάταξης θα βρεθούν 68 εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη ειδικότητα, ενώ από τον ΗΣΑΠ θα αποχωρήσουν 85 ηλεκτροδηγοί και 11 οδηγοί λεωφορείων.

Αντίθετα στην ΑΜΕΛ οι περισσότεροι από τους υπό μετάταξη εργαζομένους είναι διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ από την Τραμ Α.Ε. οδεύουν προς αποχώρηση -μεταξύ άλλων- 21 οδηγοί συρμών και 91 διοικητικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης οι φορείς του Δημοσίου που έχουν κενές θέσεις θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 16 Μαρτίου να έχουν εκφράσει αίτημα για απορρόφηση του προσωπικού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΙΚ (ΕΔΩ)

ΠΗΓΗ http://www.enet.gr

Advertisements