Κύριοι του Mega channel: Όταν αναγκάζεσε να πουλάς κλαίς και όταν μπορείς να αγοράζεις γελάς.

Posted by sogald in Αναδημοσίευση από αἰέν ἀριστεύειν

Γράψτε ένα σχόλιο

Στην Ελλάδα, τα τελευταία τουλάχιστον τριάντα χρόνια αυτά που ανθίζουν είναι μόνο οι φαιδρές πορτοκαλιές και η μόνιμη προσπάθεια μας να προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την λογική σε κοντόφθαλμη μιζέρια της καθημερινότητας.

Λέει ο Τούρκος πρωθυπουργός: (Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;) Βέβαια και οι Τούρκοι πουλάνε νησιά, όμως έχει δίκιο στον συλλογισμό του ο Ερντογκάν.

Δεν θα σταθώ στην πρώτη αποστροφή της φράσης του Τούρκου πρωθυπουργού για τα 100 δις. θα σταθώ στο κομμάτι της φράσης του πουλήματος των νησιών.

Μπορώ να αποδεχτώ, αν και το θεωρώ  εντελώς απαράδεκτο, η Ελλάδα να πουλήσει κάποια νησιά της , όμως δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι η πώληση αυτή είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να μας χαροποιεί κιόλας, όπως προσπαθούν να μας το παρουσιάσουν οι εξαρτημένοι δημοσιογράφοι του Mega channel  και όχι μόνο αυτοί βέβαια.

Πέραν της όποιας πραγματικής οικονομικής ανάγκης της Ελλάδος, υπάρχει  ο τρόπος και η αξιοπρέπεια προσέγγισης κάποιων πραγμάτων.

Όπως δεν μπορεί κάποια  γυναίκα να χαίρετε που λόγο μιας οικονομικής δυσκολίας πήγε στο κρεβάτι με τον μπακάλη της γειτονιάς, κατά τον ίδιο τρόπο δεν μπορούμε να χαιρόμαστε ως λαός όταν ακούμε ότι πουλάμε πέντε ή δέκα νησιά.

Οι παλαιότεροι έλεγαν:  όταν αναγκάζεσαι να πουλάς κλαις όταν μπορείς να αγοράζεις γελάς, αυτό αφορούσε βέβαια την περιουσία και την υποδομή, όχι το προϊόν.

Εμείς όμως σήμερα οι παρηκμασμένοι Έλληνες της φερδάς πορτοκαλέας, που από Έλληνες γίναμε Νεοέλληνες και τώρα Νεκροέλληνες,  αντί να κλαίμε, γελούμε και είμαστε χαρούμενοι που λόγο της ανικανότητας μας να παράξουμε προϊόντα, πουλάμε την περιουσία των παιδιών μας και την υποδομή τους στους άλλους.

Το Κράτος για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας, θα πρέπει άπαξ δια παντός να απαγορέψει το πούλημα των νησιών, αλλά και μερικών άλλων απαραιτήτων για την λειτουργία ενός Κράτους υποδομών.

Ναι, χρειαζόμαστε λεφτά, ναι πρέπει να αναπτυχθούν και τα νησιά και η ενδοχώρα, ναι, πρέπει να λειτουργήσει η ΕΥΔΑΠ και τα λιμάνια με ποιό αποτελεσματικό τρόπο, αυτό όμως δεν πάει να πει ότι πρέπει και να πουληθούν, ας γίνει μια χρονική διαχειριστική παραχώρηση, όχι ξεπούλημα γιατί αυτό που πουλάς σήμερα δεν υπάρχει ενδεχόμενο να το ξαναποκτήσεις ούτε μετά από 100-200 – 300 χρόνια, ας μη ξεχνούμε ότι πριν 200 -300 χρόνια τα παραλιακά χωράφια και οι αμμουδιές  είχαν μηδαμινή αξία για τους τότε Έλληνες.

Η απλοποίηση της λογικής με την καιροσκοπική  προσέγγιση κάποιων πραγμάτων, δεν είναι αποτελεί τιμή για έναν λαό, είναι κατάντια και ντροπή.

Τουλάχιστον λοιπόν κύριοι του Mega channel  μην γελάτε που βρέθηκαν αγοραστές για τα νησιά, όπως και να μην γελάτε που οι Έλληνες βρίσκουν δουλειές στην Γερμανία ή στην Αυστραλία.

Αν και κατανοώ αυτόν τον τρόπο σας προσέγγισης των πραγμάτων, αφού εσείς λόγο του ότι πιστέψατε ότι είσαστε Πολίτες του κόσμου, νομίζετε  κιόλας ότι θα έχετε και δικαιώματα επί των περιουσιακών στοιχείων των υπολοίπων κρατών.

Τελικά αντί για  πολίτες του κόσμου γίναμε  οι γελοίοι του κόσμου, αυτό είναι το αποτέλεσμα των κοντόφθαλμων πρώην Ελλήνων μετά Νεοελλήνων  και που τώρα έγιναν Νεκροέλληνες Πολίτες του κόσμου που αισθάνονται χαρά γιατί βρίσκουν δουλειά στο Λονδίνο ή ταξιδεύουν δύο φορές τον χρόνο μέχρι το Παρίσι.

Αν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι και το Mega channel  πριν 150 χρόνια θα είχαμε πουλήσει την ακρόπολη ως ασβέστη που τότε είχε μεγάλη αξία, σε πολύ καλή τιμή όπως θα  έγραφαν και οι τότε Παπαχελάς  Πρετεντέρης και Χασοπόλουλος.

Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ.

Advertisements