Πέντε όροι για να μείνουν στο ΠΑΣΟΚ

 

Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

Τους δικούς της όρους για να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ έβαλε σήμερα, η Αριστερή Πρωτοβουλία του κόμματος, στην Πανελλαδική Σύσκεψη Στελεχών της στο ξενοδοχείο Τιτάνια, όπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων κορυφαία στελέχη, όπως οι : Κ. Σκανδαλίδης, Απόστολος Κακλαμάνης, Θάνος Μωραΐτης, Κώστας Ασκούνης κ.α.

«Υποστηρίξαμε ότι η αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο των εντολών των εκβιαστών – δανειστών θα οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση μαζικής φτωχοποίησης, πλήρους εξάρτησης από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Τραπεζικά κεφάλαια, ολοκληρωτικής εκποίησης, της δημόσιας περιουσίας αλλά και κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας και τέλος στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Θα οδηγήσει σε ένα λαό αδύναμο να επιβιώσει, αδύναμο να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα. Και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Καταλογίζοντας τεράστιες ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ‘βαλκανιοποίησή’ της σήμερα, στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου και Παπαδήμου, η Αριστερή Πρωτοβουλία, μέσα από το σχέδιο απόφασης που ενέκρινε, εκτιμά ότι η συνέχιση των ίδιων πολιτικών από την τρικομματική κυβέρνηση σήμερα «επιτείνει την ύφεση, οδηγεί σε μεγαλύτερη εξάρτηση από τους δανειστές, διαλύει κάθε δίχτυ κοινωνικής προστασίας και μετατρέπει τη χώρα σε χώρο αποδήκευσης των τοξικών οικονομικών αποβλήτων του ισχυρού Βορρά».

Για το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «βρίσκεται σε διαρκή τροχιά απαξίωσης και διάλυσης», καταλογίζοντας στην ηγετική του ομάδα επιλογές που το οδηγούν εκτός πολιτικού χάρτη της χώρας. Βλέποντάς το δε, να μετατρέπεται σε κόμμα ‘ολίγων στελεχών’ με εξάρτηση από κράτος και την εξουσία, ζητά ανατροπή των ασκούμενων πολιτικών και αλλαγή στην πολιτική του κατεύθυνση.

Ειδικότερα, η Αριστερή Πρωτοβουλία ζητά άμεσα, με το σχέδιο απόφασης που ενέκριναν οι παρευρισκόμενοι :

– Αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση
– Καταγγελία των μνημονίων και των εκβιασμών της τρόικας και πολιτική λύση στο πλαίσιο των διεθνών συσχετισμών και της ευρωπαϊκής προοδευτικής λογικής
-Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων και Απενοχοποίησης από συντηρητικά σύνδρομα, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της προοδευτικής φυσιογνωμίας του κινήματος
-Οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, με μαχόμενα και πολιτικά καταρτισμένα στελέχη και χωρίς ‘επισκέπτες’ και ‘αλεξιπτωτιστές’
– Πρόταση προς όλες τις δημοκρατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, προκειμένου να διαμορφωνθούν σταθερές μορφές συνεργασίας και να συγκροτηθεί ένα πλατύ πολιτικό μέτωπο αντίδρασης και αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού στην χώρα.

«Οφείλουμε να προτείνουμε προς όλες τις δυνάμεις της προόδου, της Δημοκρατίας, της Αριστεράς ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που θα σέβεται τις κοινωνικές αναγκαιότητες, θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες και θα στηρίζεται σε ένα νέο φιλολαϊκό αναπτυξιακό πρότυπο, που θα προωθεί κάθε δυνατή και αναγκαία μεταρρύθμιση», σημειώνεται στο κείμενο, όπου γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα εκπτώσεων στις αρχές και τις αξίες της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης.

Αντίθετα, καθίσταται –εν είδει απειλής- σαφές ότι τυχόν απόρριψη των προτάσεων αυτών, θα επαναπροσδιορίσει τη στάση της τάσης στο εσωτερικό του κόμματος. «Είναι κατανοητό ότι η ανταπόκριση της ηγετικής ομάδας στα παραπάνω αιτούμενα θα κρίνει και τη στάση μας το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά…

Real.gr

Advertisements