Συμμετέχουμε στον αγώνα των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου

 

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο , παραβρέθηκε με τέσσερα μέλη της στην ευρεία σύσκεψη φορέων της περιοχής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 ,

με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο καθώς και τις μορφές αντίδρασης απέναντι στην υπό- στελέχωση και την υπό-χρηματοδότηση , συνεπεία των οποίων το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο βρίσκεται στα πρόθυρα της λειτουργικής και οργανωτικής κατάρρευσης .

Αξίζει να επαναληφθεί το δελτίο  τύπου που εξέδωσε η Ένωση Πολιτών την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 με το οποίο καταδικάζονται η μνημονιακή πολιτική , οι πολιτικές λιτότητας και η συνολική απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από την σημερινή συγκυβέρνηση που λειτουργεί κάτω από τις εντολές της τρόικας .
Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ για μια φορά ακόμη :
Καταδικάζει τις μνημονιακές πολιτικές συνολικά και ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας .
Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο
Καλεί το σύνολο του αυτοδιοικητικού κόσμου της Δυτικής Αθήνας και τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής σε κοινή συστράτευση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης του Νοσοκομείου .  
Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και στην απαραίτητη χρηματοδότηση προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου .
Καλεί το Υπουργείο Yγείας να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο κατάργησης ή συγχώνευσης κλινικών ή ιατρικών τμημάτων .
Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό να στηλιτεύσουμε την απουσία όλων των δημοτικών αρχών από την σύσκεψη . Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του .
Προτάσεις της Ένωσης Πολιτών Χαϊδαρίου
Με σκοπό να συμβάλλουμε στον αγώνα που ανέλαβε το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου , στην κατεύθυνση μαζικοποίησης της κοινωνικής αντίδρασης , προτείνουμε :

  • Συγκρότηση συντονιστικού οργάνου με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων που , καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων , αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας . Την πρωτοβουλία να αναλάβει η διοίκηση του σωματείου
  • Διοργάνωση μαζικού συλλαλητηρίου μπροστά από το ΑΤΤΙΚΟ και στην συνέχεια πορεία ,  δια μέσου κεντρικών οδών προς το Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας – διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στους Πολίτες .
  • Άσκηση πίεσης προς τις δημοτικές διοικήσεις και τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων της Δυτικής Αθήνας να συζητηθεί το θέμα του Νοσοκομείου και να εκδοθούν σχετικά ψηφίσματα στήριξης του κοινού αγώνα . Η παρουσία εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι σημαντική .
  • Κατάρτιση υπομνήματος προς ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ με σκοπό να συζητηθεί το θέμα στα Δ.Σ. των δυο αυτοδιοικητικών οργάνων .
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας με την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης .

Η Ένωση Πολιτών Χαϊδαρίου παραμένει στην διάθεση του σωματείου εργαζομένων για κάθε δράση και πρωτοβουλία που θα κριθεί αναγκαία .
Για επικοινωνία στο : enpoxa@gmail.com

Ιστολόγιο : epoliton.wordpress.com

Read more: http://www.pitsounicity.gr/2011-07-03-20-20-35/21118-2013-02-07-13-08-02.html#ixzz2KKkMmW2l

Advertisements