Δικαίωση για 20 εργαζομένους σουπερμάρκετ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗ

Απόφαση-ασπίδα για τους εργαζομένους εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατά τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, δικαιώνοντας 20 υπαλλήλους της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Carrefour – Μαρινόπουλος Α.Ε.».

Οι εργαζόμενοι υπέβαλαν αγωγή κατά της εργοδότριας εταιρείας, αρνούμενοι να μετακινηθούν σε άλλη ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης, που θα είχε ως συνέπεια τη μείωση των αποδοχών τους και την επαπειλούμενη απόλυσή τους χωρίς αποζημίωση.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ των 20 υπαλλήλων, υποχρεώνοντας την εναγόμενη εταιρεία να αποδεχθεί την εργασία των 17 από τους ενάγοντες «σύμφωνα με τους πραγματικούς όρους λειτουργίας των συμβάσεων εργασίας τους» και να καταβάλει σε άλλους 3 «αποζημίωση απόλυσης, με το νόμιμο τόκο υπερημερίας». Τη θέση τους υποστήριξε και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Η απόφαση δημιουργεί «νομολογιακό προηγούμενο» για ανάλογες υποθέσεις και για τις αγωγές άλλων 80 εργαζομένων στη συγκεκριμένη αλυσίδα σουπερμάρκετ, που πρόκειται να εκδικαστούν το προσεχές χρονικό διάστημα σε Λάρισα, Ιωάννινα, Αθήνα και Ηράκλειο.

Οι ενάγοντες παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης ενώ ήταν επιφορτισμένοι και με ελέγχους καθαριότητας, θερμοκρασίας ψυγείων, ημερομηνίας λήξης των προϊόντων που βρίσκονταν στα ράφια και στα ψυγεία του καταστήματος, με απογραφή και τιμολόγηση των εμπορευμάτων, διανομή αλληλογραφίας, μεταφορά απορριμμάτων στους κάδους και άλλες εργασίες. Στις 28 Αυγούστου 2012 ενημερώθηκαν προφορικά ότι θα μεταφερθούν στην εταιρεία «Securita’s Group Asterion International ΕΠΕ» που θα καταστεί η νέα εργοδότριά τους, αλλά όταν αρνήθηκαν να συναινέσουν στην επιχειρηθείσα μεταβίβαση των συμβάσεων εργασίας τους, η εναγομένη τούς ζήτησε να παραδώσουν τα κλειδιά και τις μαγνητικές κάρτες ωραρίου, τις οποίες ακύρωσε ηλεκτρονικά.

«Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαιώνει εργαζομένους της επιχείρησης "Μαρινόπουλος" μπορεί να αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο και για άλλες περιπτώσεις εργαζομένων, οι οποίοι υφίστανται μεταχείριση και μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων σύμβασης εργασίας κατά κατάχρηση διευθυντικού δικαιώματος του εργοδότη, ο οποίος επιχειρεί, εκμεταλλευόμενος την οικονομική συγκυρία και τη σοβούσα κρίση, να πλήξει περαιτέρω βασικά δικαιώματα των εργαζομένων», ανέφερε στην «Ε» ο δικηγόρος Χάρης Βεργούλης.

Advertisements