Ψυχραιμία κυρίες και κύριοι της δημοτικής εξουσίας

Άρθρο-σχόλιο του Κώστα Λινάρδου

                   Άρθρο-σχόλιο του Κώστα Λινάρδου *

Η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης που διοργάνωσε το Σάββατο 20 Απριλίου η Ένωση Πολιτών Χαϊδαρίου με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για τους οικονομικά ανήμπορους συμπολίτες μας , στέφθηκε από επιτυχία .
Πολλοί ήταν οι Χαϊδαριώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης και ο καθένας τους προσέφερε ότι μπορούσε .

Όμως από ότι έδειξαν τα πράγματα αυτή η δράση δεν άρεσε σε όλους και πολύ περισσότερο σε κάποιους από τους διοικούντες τον Δήμο μας . Σε εκείνους δηλ. που είναι οι τοπικοί εκφραστές των μνημονίων και των σκληρών μέτρων , των υποστηρικτών της σημερινής μνημονιακής συγκυβέρνησης .

Γίνομαι σαφής : Στις 23 Απριλίου , τρεις δηλ. μέρες μετά την δράση κοινωνικής αλληλεγγύης , φίλος της Ένωσης πήγε στο δημαρχείο για προσωπική του υπόθεση .
Και ενώ ζητούσε λύση για το θέμα για το οποίο είχε πάει στο δημαρχείο , δέχτηκε
αναίτια φραστική επίθεση από δημοτικό παράγοντα (αιρετό) και από ‘’μεγάλο’’υπηρεσιακό παράγοντα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής .
Με απαξιωτικό τρόπο και εκφράσεις του τύπου : ‘’ Ήσουν και συ στο κόλπο ; ‘’ , ‘’Και που ξέρουμε εμείς αν δεν τα πήρατε στα σπίτια σας ‘’ , εννοώντας προφανώς τα τρόφιμα και ‘’ Γιατί δεν φωνάξατε την κοινωνική υπηρεσία ;’’ και άλλα τέτοια , γεγονός που ο συναγωνιστής – φίλος της Ένωσης νόμισε ότι βρισκόταν σε κάποιο ιδιωτικό μαγαζάκι και όχι σε δημόσια υπηρεσία .

Συμπέρασμα : Μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης αντί να επαινεθεί έγινε στόχος επίθεσης . Αναρωτιέμαι γιατί ; Τι φοβούνται οι δημοτικοί παράγοντες ; Μήπως την συγκεκριμένη δράση της Ένωσης ; ή την ίδια την Ένωση ;
Ο καιρός θα δείξει . Πάντως εμείς τους λέμε να σοβαρευτούν και να αφήσουν ήσυχα τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης και η συμπεριφορά τους να είναι ανάλογη με τον θεσμό που υπηρετούν . Ακόμη τους λέμε ότι η Ένωση Πολιτών Χαϊδαρίου θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στην τοπική μας κοινωνία και δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές .
Δεχόμαστε κάθε πολιτισμένη αντιπαράθεση , με επιχειρήματα και όχι με ύβρεις .

Κατά τα άλλη ψυχραιμία κυρίες και κύριοι της δημοτικής εξουσίας .

Και κάτι τελευταίο με αφορμή το πανηγυράκι που στήνει η δημοτική αρχή , αυτό του All star game . Τελικά ποιοι θα ‘’μουσκέψουν’’ την φανέλα σε αυτόν τον πολυδιαφημισμένο αγώνα ; Αφήνω εκτός φυσικά , τους αθλητές που έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλειά τους και μιλώ για όλους εκείνους τους ‘’ Εθνοπατέρες ‘’ και πολιτικούς που ενώ με την ψήφο τους έχουν εγκρίνει όλα τα καταστροφικά για την κοινωνία και τους Έλληνες οικονομικά μέτρα , έρχονται χωρίς ίχνος ντροπής να ‘’βοηθήσουν’’ στην συγκέντρωση τροφίμων . Έρχονται να εκφράσουν την δήθεν ευαισθησία τους πάνω στο τυμπανισμένο σώμα της κοινωνίας , για την κατάσταση της οποίας είναι οι ίδιοι συνυπεύθυνοι . Τους λέμε ότι δεν μασάμε και ότι δεν μπορούν , τόσο αυτοί , όσο και οι σημερινοί κρατούντες τον δήμο μας , να κοροϊδεύουν τους Χαϊδαριώτες .
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι μας δουλέυουν ψιλό γαζί οι άνθρωποι , αυτοί που με την ψήφο τους κατέστρεψαν την χώρα αλλά και οι ντόπιοι δημοτικοί παράγοντες που στηρίζουν τις επιλογές τους .

Τους λέμε δεν θα πάρουμε .

* Ο Κώστας Λινάρδος  είναι μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Ένωσης Πολιτών Χαϊδαρίου

Advertisements